Google Chrome’da yazı tipi sorunu!

Chrome’da bazen sadece kendi bilgisayarınızda yazı tipi sorunu olabiliyor; tespit ettiğiniz yazı tipi hatasını, başka bir bilgisayarda test ettiğinizde aynı hatayı almadığınızı görüyorsunuz. Bunu sebebi “Yazı Tipi”dir. Localde yüklü olan fontu kullanmaya yönelik aşağıdaki gibi bir css kullanımı yaparız:

font-family: 'Helvetica Neue', Helvetica, sans-serif;

Ve ‘Helvetica Neue’ yüklü olan bilgisayarlarda bazen bahsettiğimiz sorunla karşılaşabiliriz. Sonuç olarak bu kullanım sağlıklı değil gibi görünüyor. İlgili satırı aşağıdaki gibi değiştirince sorun düzeldi ama devam edebilirdi de:

font-family: Helvetica, sans-serif;

Bunun yerine aşağıdaki kullanım daha da sağlıklı olacaktır:

font-family: Arial, sans-serif;

Bu çözüm, bilgisayarında ‘Helvetica Neue’ fontu yüklü olanların da web sitenizi her zaman sağlıklı görüntülemesi için gereklidir; çünkü bu yazı tipi özel karakterlerde sorun veriyor; Türkçe karakterler, üç nokta, tek tırnak, şifreli alandaki noktalar, vb.

Eğer bir geliştirici olarak değil de bir kullanıcı olarak baktığımızda gezindiğimiz web sitelerinde bu tarz bir sorunla karşılaşıyorsak, yapmamız gereken, bu soruna sebep olan yazı tipini tespit edip, bilgisayarımızdan kaldırmaktır.

Not: Tespitlerim bu şekilde olduğu için “Bu böyledir, şu da şundandır.” şeklinde ifade ettim sorunu ve çözüm yollarını ama bu sorunun gerçek sebebi başka bir şeyse ve/veya fontu bilgisayarımızdan kaldırmadan ya da css yazımını değiştirmeden problemi çözmenin bir yolu varsa, lütfen paylaşınız.