İlk Uygulama: ICD Kodu Bul

ICD Kodu BulMerhaba,

Nail Bilen isimli eski bir dostum, geçtiğimiz ay, işi gereği ihtiyaç duyduğu bir mobil uygulamadan bahsetmişti; aramış fakat ilgili alanda yabancı uygulamaların dışında bir uygulama bulamadığını belirtmişti. Tabii ki hastalık isimlerini girmesini gerektiren bu uygulamayı İngilizce ya da Rusça kullanması mümkün değildi. Biraz sohbet ettikten sonra söz konusu uygulamanın aslında oldukça sade bir arayüzle ve basit bir kodlamayla çözülebileceğini fark ettim.

Ve tevafuk, patronum Derya Bey, birkaç gün önce bana cross platform uygulama geliştirmeyle ilgili bir servisten bahsetmişti: PhoneGap.

Biraz araştırma yaptıktan sonra PhoneGap uygulamalarını internet üzerinden kodlayarak derleyebileceğimiz Monaca.Mobi isimli bir internet servisine ulaştım ve bu servisi kullanarak arkadaşımın ihtiyacını karşılayan bir uygulama geliştirdim. İşin güzel yanı zaten işim gereği hakim olduğum HTML/CSS/Javascript dillerini kullanmam, bu servis aracılığıyla uygulama geliştirmem için yetti.

Ardından sonuç çok hoşuma gitti ve bir heyecanla Google hesabıma Android Uygulama Geliştirici lisansı satın alarak, oluşturduğum uygulamayı Google Play‘e yükledim: ICD Kodu Bul. Tarih 7 Mart.

Aradan yaklaşık bir ay geçti ve uygulama sayfasına gittiğimde 10 üzeri indirme olduğunu ve dört kişinin de olumlu geribildirimde bulunduğunu gördüm. Hatta bir kullanıcı bana mail gönderdi ve listeleme sorunlarından bahsedip, güncelleme yapıp yapamayacağımı sordu.

Bu gelişmelerin ardından, elimdeki mevcut projeler de biraz hafiflediği için bir güncelleme yapabileceğime karar verdim ve projeyi elden geçirdim. Yeniden tasarladım, hataların çözümü için bazı iyileştirmeler yaptım, vb.

ICD kodlarına Android cihazınızdan da ulaşabilmek istiyorsanız bu ücretsiz uygulamayı indirebilirsiniz. İlgililerin işine yarayacağını umuyorum.

Sevgiler…