Türk Telekom Nakil İçin 3 Ay Sonrasına Gün Veriyor

444 1 444 Türk Telekom Müşteri Hizmetleri kanalından Nakil başvurusu yapmak için geçtiğimiz Cumartesiden bu yana çaba sarfediyorum ama ne yazık ki neticelendiremedim. Hatta daha fenası eğer herhangi bir aksiyon alınmazsa üç ay daha sürüncemede kalacak gibi görünüyor. Belki de olması gerektiği gibi bir hafta içerisinde tamamlanır, bilemiyorum, fakat bu sabah bana gelen mesajda dokuzuncu ayın birine randevu verdiklerini belirtiyorlar. Sabah sabah bütün tadım kaçtı.

Cumartesi tüm gün ve Pazar da akşama kadar sistem güncellemesinden dolayı işlem yapamadılar. İnternet kanalından yapabileceğimi belirttiler ama orada da “Anne kızlık soyadı bilginizi şubemize giderek güncellemelisiniz!” uyarısı aldım. Pazar akşamı Müşteri Hizmetleri Görevlisi arkadaşlar iki kez denediler ama yakın tarihli bir randevu alamadılar. Pazartesi tekrar denediğimde de senaryo aynı oldu ve mecburen dün (Pazartesi) işimden izin alıp Sanayi Mh. Şubesine giderek nakil formu doldurup teslim ettim. Ardından bu sabah daha öncede belirttiğim gibi dokuzuncu ayın birine randevu verdiklerini kısa mesaj kanalıyla bildirdiler. Bugün altıncı ayın onu; neredeyse üç ay var!

Ben, işlemimin birkaç gün içinde tamamlanması ihtimalini düşünerek kendimi rahatlatıyorum fakat nasıl bir süreç işleyeceğinden hiç emin olamıyorum. Sonuçta görevli teknik ekip, randevusu gelmeyen bir evin telefonunu açmak için neden gelsin!

Konuyla ilgili ŞikayetVar.com’a bir kayıt bıraktım (ve şikayetim 2496091 şikayet takip numarasıyla sisteme kaydedildi) ama oradaki karakter sınırlaması yüzünden derdimi tam olarak anlatamadım. Bu nedenle bir blog yazısıyla içimi dökmek ve şikayetimi benim kontrolümde olan bir alanda da dile getirmek istedim. Bıraktığım şikayet kaydı metni aşağıdaki gibidir;

Sayın ilgili,

Geçtiğimiz Pazar akşamı 444 1 444 üzerinden nakil başvurusu yapmaya çalıştığımda sistem önümüzdeki aylar boyunca randevuların dolu olduğunu gösterdi ve bunun geçici bir sorun olabileceğini söyleyerek bir süre sonra tekrar aramamı istediniz. Aynı gün bir saat sonra ve ertesi gün (Pazartesi) tekrar aradım ama sonuç aynı. Çözüm üretemediğiniz için bir şubenize gitmem gerektiğini söylediniz.

Dün saat dörtte işimden izin alıp Sanayi Mh. şubenize gittim ve bir form doldurup nakil kaydımı aldılar. Az önce de bir mesaj geldi, dokuzuncu ayın birine randevu vermişsiniz. Üç ay telefonsuz ve internetsiz olacağım yani. Bu işlemin en fazla 7 gün içerisinde tamamlanması gerekmiyor mu?