Hayao Miyazaki’den çok güzel bir Anime: Mimi wo sumaseba

Uzun zamandır anime izleme fırsatım olmamıştı. Her ne kadar aklımda anime izlemek olmasa da Unutulmaz Filmler‘e girdiğimde gözüme çarpan bu tatlı animeyi izlemek nasip oldu:

IMDB: Mimi wo sumaseba
Unutulmaz Filmler: Mimi wo sumaseba
Nam-ı Diğer: Whisper of the Heart, Yüreğinin Sesi

Aşağıda yazanlar anime hakkında ipuçları içermektedir. İzlemekte kararlıysanız, okumamayı tercih edebilirsiniz. Fakat izlemekte kararsızsanız, aksine, faydası dokunabilir :)

Shizuku, kitap okumaktan büyük keyif alan ve henüz ileride ne yapmak istediğine karar verememiş olan bir ortaokul öğrencisidir. Her fırsatta kütüphaneden olabildiğince çok hikaye kitabı alır ve keyifle okur. Hatta kendisine hedefler koyar, şu zamana kadar 12 tane kitap okuyacağım, yedi tane daha okumam lazım, vb. Bir gün kütüphaneden aldığı kitapların arkasında kitabı okuyanların yazdığı kağıtta bir isim dikkatini çeker. Kontrol ettiğinde daha önce okuduğu bazı kitapları da ondan önce Sugimura‘nın okuduğunu öğrenir ve nasıl biri olduğunu merak eder.

Bir gün babasına yemek götürürken metroda bir kedi yanındaki koltuğa oturur. Onunla konuşmaya çalışır ama kedi ona hiç yüz vermez. İneceği durağa geldiğinde kedinin onan önce atlayıp hızla trenden ayrıldığını görünce sevinir ve onun peşinden koşmaya başlar. Niyeti bir hikaye konusu bulabilmektir; bir hikayeyi kovaladığını düşünür. Ama aslında hayatının kalanında yaşayacağı hikayeyi kovalamaktadır.

İçimi ısıtan, tatlı tebessümlerle keyifli bir akşam geçirmemi sağlayan bu güzel animeyi, anime seven herkesin tecrübe etmesi gerektiğini düşünüyorum :)

Sevgiler…

Kendime Not: Porco Rosso