Ömür Yanıkoğlu

Kuzumu çok seviyorum, işimi severek yapıyorum,
dürüst yaşıyorum; hayattan keyif alıyorum :)

Merhaba!

Gündüzleri Reboot’ta UI Developer olarak çalışıyorum. Kalan vakitlerimde zamanımı iyi değerlendirmeye çalışıyorum fakat itiraf edeyim “Ne izlesem” ya da “Ne oynasam” dediğim zamanlar da oluyor :) Ama tüm bunların dışında, nefes aldığı her an, her fırsatta Işığıyla konuşan ya da mesajlaşan, onunla birlikte sıcak yuvasında yaşamını sürdüren, eşine âşık bir adamım :)

Mayıs 2013’te, Woohoo Digital‘de çalışmaya başladığımda İstanbul’da yaşamaya başladım. Kasım 2014’te buradan ayrıldım ve arkadaşım Ali Bahşişoğlu’nun referansıyla Barcin.com‘da çalışmaya başladım. Şubat 2016’da İstanbul’daki ofis kapatıldı ve arkadaşım Gökhan’la birlikte Barçın’ın İzmir ofisine transfer olduk; tabi eşimin İzmir’e tayini onaylandıktan sonra :) Taşınmamızdan yaklaşık 9 ay sonra şirkette çalıştığım pozisyon kapandı ve işsiz kaldım. Evrim öğretmen olduğu için eş durumuyla alakalı zorunluluklardan dolayı ya sigortalı bir işte çalışmam ya da Bağkur’lu olmam gerekiyordu. İzmir’de maddi anlamda kendime uygun bir iş bulamadığım için ben de uzun zamandır hayalini kurduğum şeyi yaptım ve kendi şirketimi kurdum :)

Ekim 2020’de yaklaşık 4 ay kadar Superpeer’da UI Developer olarak çalıştım, çok güzel bir deneyimdi.

Daha önceki yıllarda Giresun’da, Bursa’da ve Freelancer olarak internet üzerinde web sitesi projelerinin Tasarım, Front-End ve Back-End taraflarında görev aldım; Photoshop ve EditPlus kullandım, CSS, HTML ve WordPress kodladım.

Şu an VS Code kullanarak WordPress odaklı işler yapıyorum. Ayrıca no-code dünyasının çok değerli bir girişimi olan Webflow platformunu da severek kullanıyorum. Bunlara ek olarak ürün kafasına girmiş durumdayım ve bir ürün/servis çıkartmak için ortağım Kenan’la birlikte canla başla çalışıyoruz. Bu amaçla geçtiğimiz haftalarda Komünite’ye de üye olduk; sizleri de bekleriz, çok güzel.

Ocak 2012′den bu yana responsive arayüz geliştirme konusunda kendimi geliştirmeye ve bu alandaki yenilikleri takip etmeye devam ediyorum.

Eylül 2012 – Şubat 2013 tarihleri arasında Atölye15’te outsource olarak görev aldım. Arayüz Geliştirme Uzmanı olarak çalışmaya bu dönemde karar verdim. Bu süre zarfında edindiğim bilgiler ve  oluşturduğum portfolyo sayesinde, bugün Full-Stack Developer olarak çalışıyorum.

21 Ağustos 2013, Çarşamba
13 Aralık 2014, Cumartesi
3 Aralık 2015, Perşembe
3 Nisan 2016, Pazar
16 Haziran 2017, Cuma
16 Ekim 2020, Cuma
3 Ekim 2021, Çarşamba
— Ömür YANIKOĞLU